Henter
Baggrund

Om Deleøkonomien

På deleøkonomien.dk kan du som virksomhed og borger få viden om hvilke regler, der gælder, og hvad der er lovligt, når du handler i deleøkonomien.

Baggrund

På deleøkonomien.dk kan du som virksomhed og borger få viden om hvilke regler, der gælder, og hvad der er lovligt, når du handler i deleøkonomien.

De fleste kender deleøkonomiens kerne. Der er ikke noget banebrydende nyt i, at naboer låner værktøj, bil eller bolig af hinanden. Det nye er internettet, som i kombination med smartphonens udbredelse har gjort hele verden til naboer. Nu kan den enkelte altså ikke kun dele bilen eller boligen med sine naboer. I stedet har vi nationale eller internationale markedspladser med en overvældende skare af personer, som vi kan handle med.

Deleøkonomien kaldes mange ting; fx platformsøkonomi, den samarbejdende økonomi og adgangsøkonomi. Der findes ikke én enkelt definition på fænomenet, som alle er enige om, hverken i Danmark eller i udlandet.

Begrebet deleøkonomi bruges ofte, når privatpersoner eller virksomheder deler fx en bil, bolig eller tjenester med andre privatpersoner eller virksomheder gennem fx en hjemmeside eller en app.

Deleøkonomien rummer mange positive muligheder for danskerne, men også en række udfordringer, der skal tages hånd om, hvis deleøkonomien skal udbredes til gavn for vækst og innovation i Danmark.

Tvivl om hvilke regler, der gælder inden for deleøkonomien, står i vejen for, at flere virksomheder gør brug af de muligheder deleøkonomien tilbyder.

Derfor har regeringen startet deleøkonomien.dk.

Én indgang for virksomheder

Deleøkonomien.dk er én indgang til det offentlige for virksomheder, der ønsker viden om deleøkonomiens muligheder og lovgrundlag. Igennem deleøkonomien.dk kan du som virksomhed få adgang til hurtige og koordinerede svar på tværs af myndighedernes ansvarsområder.

Du kan her få overblik over de regler, som gælder for din virksomhed og for dine kunder, ligesom brugere af deleøkonomiske tjenester kan læse om hvilke forpligtigelser og rettigheder, der gælder for dem.

Virksomheder har mulighed for at få afklaring på konkrete spørgsmål igennem vores kontaktformular.

Se tal og analyser om deleøkonomi

Ansvar for deleøkonomien.dk

Erhvervsstyrelsen har det daglige, tekniske ansvar for deleøkonomien.dk.

Indholdet på hjemmesiden er vejledende. Flere myndigheder står bag informationerne, og de er hver især ansvarlige for indhold, der vedrører deres ressortområde.