Henter
Baggrund

Tal og analyser

Her kan du finde tal og analyser om deleøkonomi.

Her kan du finde tal og analyser om deleøkonomi.

Deleøkonomien i Danmark

Erhvervsministeriet har lavet en analyse af deleøkonomien i Danmark, der kortlægger deleøkonomiens omfang i Danmark og økonomisk virkning af øget udbredelse af deleøkonomiske tjenester

Danskernes brug af deleøkonomien

På hvilken måde er danskerne er aktive i deleøkonomien? Hvem er aktive, hvad motiverer dem, og hvad bremser dem? Disse spørgsmål undersøges i denne analyse, som er udført af Wilke Markedsanalyse A/S for Erhvervsstyrelsen.

 

Deleøkonomiens miljøpotentiale

Når danskerne i stigende grad gør brug af deleøkonomiens muligheder, kan det gavne miljøet. Det viser en analyse udført af COWI for Erhvervsministeriet. COWI’s beregninger viser, at der især er miljømæssig gevinst ved øget brug af samkørsel, der vil medføre reduktion i danskernes CO2 udledning og energiforbrug.

 

Tre analyser om deleøkonomiens samfundsøkonomiske effekt

Hvilken effekt vil det have på samfundsøkonomien, hvis forbruget af henholdsvis privat overnatning, privat biludlejning og samkørsel stiger med hver især 1 mia. kr.? Økonomiske beregninger foretaget af DREAM for Erhvervsministeriet viser, hvordan deleøkonomien kan påvirke markedet.

 

Barrierer og potentialer ved deleøkonomi

Analysen viser, at der er et uudnyttet potentiale i de deleøkonomiske forretningsmodeller. Især manglende gennemsigtighed i forhold til lovgivning og forretningsmuligheder gør, at interessen blandt iværksættere og investorer ikke er større.

Læs Analyse af barrierer og udviklingsmuligheder for peer-to-peer virksomheder i Danmark (2014)